DESPRÉS DE NADAL, COM CONTROLAR ELS EXCESSOS?

Durant les festes es produeixen celebracions constants on el menjar és el principal convidat (reunions familiars, sopars d’empreses, dinars de Nadal amb amics…). 

Després d’aquests dies, tornem a la rutina i el nostre cos es té que acostuma i anar tornant poc a poc a la normalitat. Són molts els que tenen entre un dels seus propòsits de començament d’any, començar una dieta i perdre aquests quilos guanyats. Però el problema no és perdre aquests quilos de més, sinó mantenir el pes un cop s’ha perdut. 

Les solucions basades exclusivament en algun tipus de “dieta miracle” o dieta estricta no solen ser la millor opció. Aquestes dietes on predomina la monotonia i s’elimina grups d’aliments al complet, son molt difícils de mantenir durant llargs períodes de temps, i s’acabaran abandonant. 

A més, tenen un efecte rebot, on agafem pes i perdem pes periòdicament sense aconseguir resultats i comprometent la nostra salut.

Consells

  • Tornar a la rutina habitual de menjars i tornar a la teva dieta, respectant les menjades diàries que realitzaves i recuperant els horaris de cada àpat, sense saltar-nos cap. 
  • No deixar de menjar, per compensar els excessos, ja que si deixes de menjar, és molt probable que arribis a l’àpat amb cert grau d’ansietat i amb més fam del que és habitual, i menjaràs en excés. 
  • Organitza’t per seguir una dieta variada i equilibrada on la verdura, la fruita i els llegums siguin els protagonistes, i a més planifica els teus menús amb antelació. Per tant, consumeix dues racions o més de verdura al dia, augmenta el consum de fruita al menys fins a tres cops al dia, menja llegums dos o tres cops a la setmana, combina les diferents fonts de proteïna (carn, peix, ous, llegums…), acostuma a consumir els cereals de manera integral i introdueix els fruits secs per complementar algun àpat. 
  • Prescindeix de les begudes alcohòliques i ensucrades que segurament has consumit amb excés aquests dies i beu aigua. L’aigua sempre és l’opció més recomanable per acompanyar els teus àpats. A més inclou infusions entre les menjades que t’ajudaran a millorar la teva digestió. 
  • Intenta no tenir per casa sobres dels menjars realitzats i de tots els dolços nadalencs, per evitar temptacions i tornar a consumir-los. Evita completament aquest tipus de greixos i dolços, i passa a consumir-los de manera ocasional. 
  • A més de tornar a uns bons hàbits alimentaris, és convenient, fins i tot indispensable fer una mica d’exercici físic. Si no tens l’hàbit, comença de manera progressiva. Però fes un mínim de 30 minuts al dia.

Tots aquests consells, ens ajudaran a restablir-nos dels excessos realitzats en els diferents àpats nadalencs, ENDAVANT!