DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

Avui, 4 de febrer, és el dia mundial contra el càncer i des de la Clínica de Nutrició de la Dra. Antonieta Barahona volem aprofitar per a transmetre uns CONSELLS PER A PREVENIR AQUEST TIPUS DE MALALTIES.

Malauradament, el càncer és una malaltia multifactorial que afecta a nivell mundial a persones de diverses edats. Avui dia, la ciència mitjançant la investigació i, nosaltres, des de l’educació nutricional, poc a poc, podem anar ajudant a reduir la incidència d’aquest tipus de malalties.

L’alimentació és un factor molt important per la prevenció i tractament del càncer, juntament amb uns bons hàbits de vida saludables: realitzar activitat física, no fumar i moderar el consum d’alcohol. La realització d’una dieta variada i equilibrada ens ajudarà a mantenir una vida saludable i, per tant, a evitar certs factors que ens podrien fer propensos a patir càncer.

La prevenció d’aquests factors de risc s’aconsegueix duent a terme una vida sana, sense excessos i sent conscients d’allò que és bo per al nostre cos. A continuació us esmentem alguns consells en la prevenció del càncer:

  • Consumir preferiblement aliments naturals, vegetals i de proximitat, perquè són més nutritius, ja que contenen més vitamines (antioxidants), minerals i fibra.
  • Reduir el consum d’aliments processats perquè la majoria són aliments hipercalòrics, amb alt contingut de sal i, en ocasions, són poc nutritius.
  • Consumir cereals integrals, ja que són rics en fibra i ens aporten més nutrients.
  • Tenir un balanç energètic adequat, evitant excessos importants i cobrint les necessitats bàsiques, prevenint d’aquesta forma el sobrepès i la obesitat.
  • Augmentar el consum de proteïnes d’origen vegetal com les llegums, els cereals i les verdures, reduint així les carns vermelles.
  • Consum abundant d’aigua.

En conclusió, una alimentació saludable és un factor indispensable per dur a terme una vida sana.