CONSELLS NUTRICIONALS GENERALS EN TEMPS DE CONFINAMENT

Estem immersos en un canvi d’estil de vida, ara per ara forçós, però que podríem aprofitar per millorar en alguns aspectes i, ja que hi som, fer-los habituals d’ara endavant, sobretot si ens serveixen per cuidar-nos.

En aquest sentit, seguir una alimentació adequada, pròpia i ordenada, serà un pilar bàsic per la salut en general i del sistema immunitari en particular. Ens hi podran ajudar les següents recomanacions:

  • Planifica els menús, per setmanes (per exemple), posant en practica una dieta saludable i complerta amb presència de tots els grups d’aliments, serà garantia d’aportar tots els nutrients necessaris que l’organisme necessita.
  • Fes que la resta de família participi, així tots podran dir la seva i consensuar el que cuinareu cada dia sense sorpreses ni disgustos.
  • Que no faltin a la llista de la compra els productes frescos, són els més saludables. Pots trobar-los als mercats de fruites i verdures i en les petites botigues de productors de la localitat. Seran aliments de proximitat, d’elaboració artesanal i ajudaràs així a mantenir l’economia local.
  • Fes la llista de la compra després de menjar, si la fas tenint gana, sempre hi cabran els aliments processats, ensucrats i calòrics, que tot i que hi poden ser ocasionalment, no cal que siguin els principals.
  • Pensa en tenir aliments que pots guardar i reservar com ara conserves, llegums, cereals o pasta seca. En un moment donat et poden solucionar un àpat i la possibilitat de cuinar-los de forma més sana.
  • És un bon moment per cuinar, tenim més temps i elaborar les receptes adaptades als gustos i necessitats de la família pot ser un canvi favorable i perdurable per seguir una alimentació més sana, basada en la dieta mediterrània.