POSA’T A PUNT AMB LA CUINA DE LA DRA. ANTONIETA BARAHONA

Com cada any amb els primers dies de sol i calor, quan ens adonem que l’hivern ens ha passat factura i de manera generalitzada s’imposa un pensament: He de fer-hi alguna cosa, he de fer dieta ja!, podria començar avui i ara mateix, però ens diem: bé avui potser no, aquest cap de setmana faig l’acomiadament i dilluns començo, segur!

Així podria començar qualsevol diari personal, reflexió o propòsit que portats també per moltes i diverses raons, s’afanyaran amb intensitat a buscar una ràpida pèrdua de pes.

Però existeix realment una dieta que ho faci? Penseu-hi un moment i contesteu-vos la pregunta abans de continuar… Les nostres recomanacions al respecte són les següents:

  • Desconfia de les promeses que anuncien totes les campanyes sobre “dietes miracle”, pèrdua de pes ràpida, de manera senzilla, sense esforç, sense riscs o sense cap privació alimentaria, etc…
  • No et deixis portar per el camí més fàcil, és cert que obtindràs beneficis de manera ràpida, però amb la mateixa rapidesa tornaràs a guanyar el pes perdut.
  • No substitueixis els aliments naturals de la nostra dieta mediterrània per aliments preparats, barretes substitutives, batuts o sucs, en els que hi ha una marca darrera.
  • No et saltis els àpats pensant “si no menjo, segur que baixo pes”, l’organisme no deixa de ser una màquina molt ben programada que al contrari del que creiem, quan no proporcionem aliment, no crema!
  • A no ser que sigui per qüestions justificades com una malaltia, al·lèrgia, intolerància… no pensis que has d’eliminar certs aliments que han format part del teu patró alimentari des de sempre.
  • No deixis que les revistes, anuncis o la xarxa et diguin el que vols escoltar, pensa en quin és el problema i contacta amb un dietista-nutricionista o expert en nutrició serà qui millor et pugui assessorar.

El primer pas, és acceptar la situació en la que et trobes i buscar la millor opció per buscar la dieta perfecta, és a dir la dieta personal de cadascú. Per quest motiu Clínica de nutrició ha dissenyat un programa per a tu, que has decidit iniciar el canvi per cuidar-te, aprenent a menjar de manera saludable.

La novetat que et volem proposar és el programa “posa’t a punt amb la cuina de la Dra. Antonieta Barahona”. Aquest programa constarà de diferents sessions on hi haurà una part de conceptes teòrics i una altra pràctica de preparació d’àpats equilibrats cada dia diferents per tal d’anar donant diferents idees.

Dins del curs posa’t a punt trobaràs diferents menús on hi haurà sucs, liquats, batuts, plats on la base sempre serà l’hidrat de carboni, amb una ració de proteïna i sempre acompanyats per una bona quantitat de verdures i hortalisses de temporada i proximitat.

  Iogurt

La nostra idea va mes enllà de donar una part teòrica i una pràctica, et proposem que dinis amb nosaltres el menú equilibrar que prepararem “in situ” a l’aula de cuina de la clínica de nutrició. T’animes a trobar la teva dieta perfecta?