SETMANA MUNDIAL DE LA LACTÀNCIA MATERNA

Ens trobem dins de la primera setmana d’agost i a la vegada coincideix que en més de 170 països del món se celebra la “setmana mundial de la lactància materna”. Aquest any dedicada a les mares treballadores, amb l’objectiu principal de protegir, recalçar i promoure l’alletament natural dins d’aquest sector de la població femenina per millorar la salut dels nadons.

L’alletament fa referència al primer període d’alimentació del nounat on aquest s’alimenta únicament de llet. Es considera per tant, el mètode d’alimentació més adequat durant els primers mesos de vida, ja que és la millor manera de proporcionar al recent nascut els nutrients que necessita. A més l’alletament natural proporciona múltiples beneficis tant per la mare com al fill, en aquest, l’alletament natural promou el desenvolupament sensorial i cognitiu, potencia el desenvolupament del sistema immunològic i confereix una major protecció vers a les malalties cròniques o infeccioses.

La-lactancia-materna-beneficio_54376483237_53389389549_600_396 (1)

Hi ha evidència científica suficient de la superioritat nutricional de la llet materna i de les seves propietats immunològiques per a l’alimentació del nounat i del lactant, és per això que la OMS recomana dur a terme l’alletament matern de forma exclusiva durant els primers 6 mesos de vida. A partir dels 6 mesos és important que la llet materna aporti la meitat de les necessitats energètiques i nutricionals fins a un terç del primer any. Posteriorment es recomana seguir amb la lactància fins als 2 anys de vida de l’infant, complementant-ho adequadament amb altres aliments.