MENJAR SALUDABLE EN TEMPS DE PISCINA

Les altes temperatures porten dies demostrant-ho, ens trobem a ple estiu, i la millor manera de sufocar aquesta calor quan gaudim de temps lliure és anant a la piscina i estan en remull sota el sol bona part del dia. Sortir de la rutina, tot i que és positiu quan aconseguim desconnectar de la feina, moltes vegades comporta també un descontrol tant en l’horari, com en el manteniment dels bons hàbits, però sobretot el que es veu més afectat és l’alimentació.

Les tapes, els gelats, les begudes ensucrades fresques i els snacks solen ser els aliments i begudes estrella que es poden trobar fàcilment en qualsevol taula de terrassa i piscina. Ens podem permetre aquest tipus de capricis? El que primer hem de tenir ben clar i pensar, és que “una cuca no fa estiu”, és a dir que el pes o hàbits no es veuran afectats perquè un dia de manera aïllada s’hagi menjat i gaudit d’una bona orxata, per posar un exemple. On radica el problema? Doncs que de manera totalment inconscient aquest gest es converteix en una rutina i s’acaba prenent una orxata/gelat/refresc… cada dia, o bé diferents cops al dia es mengen aliments no saludables que generen un increment de pes perquè són productes rics en greix, sucre, etc…

Des de Clínica de Nutrició sabem que podem fer fàcil seguir una alimentació saludable a l’estiu, tenim molts aliments atractius i apetitosos a l’abast. Us expliquem com…

Primer de tot és fonamental mantenir una hidratació adequada. Està exposats al sol de manera contínua durant tot el dia, fa que la nostra pell i cos se’n resenteixí, per això beure aigua, prendre fruita fresca, beure sucs naturals o aigües infusionades en poden ser molt bones alternatives als refrescs ensucrats o begudes amb graduació alcohòlica (són begudes que euforitzen “augmenten la gana” i aporten calories buides).

El dinar es pot fer al bar de la piscina, buscant plats on la base siguin les verdures i hortalisses (amanides, sopes fredes) seguit d’aliments cuinats a la planxa, al vapor o brasa amb guarnició vegetal i per postres, la millor opció serà fruita de temporada fresca.

Una altra idea, com a bona opció serà fer un plat únic o la carmanyola, en la que no hi poden faltar: les verdures/ hortalisses, la proteïna i els hidrats de carboni, confeccionant així un plat amb els aliments imprescindibles que l’organisme necessita. Seguir el mètode del plat doncs ens permetrà crear diferents receptes saludables i a la vegada que no siguin pesades i ens dificultin la digestió. Per posar-ho en pràctica us deixem alguns exemples.