ÉS TEMPS DE MELÓ

El meló és una de les fruites típiques de la temporada d’estiu el seu punt òptim de consum és entre els mesos de juny i setembre. El meló és caracteritza per ser una fruita sucosa això es degut a que prop del 90% és aigua, és important remarcar que és una fruita amb un baix contingut calòric, i moderat en sucre, a més i per del seu elevat contingut en aigua fa que sigui una fruita molt refrescant.

 

Els minerals que aporta en major quantitat són el potassi, el magnesi i el calci, aquest últim de pitjor aprofitament que el que procedeix dels lactis o altres aliments. El potassi és necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós, per a l’activitat muscular normal i intervé en l’equilibri de l’aigua. El magnesi es relaciona amb el funcionament de l’intestí, nervis i músculs, forma part d’ossos i dents, millora la immunitat i posseeix un suau efecte laxant. En quan a les vitamines i en funció de la varietat, varien, però generalment el meló es ric en vitamina C i els que tenen una polpa més ataronjada ho són en beta-carotens, les dues d’acció antioxidant i beneficioses per a la salut del nostre organisme.

 

Existeixen moltes varietat de meló, alguns d’aparença rodona altres d’allargada (20 a 30cm de llarg) i fins amb un pes variable que pot arribar als 4kg de pes. L’escorça pot ser fina o solcada, de color groc clar, verd o combinacions de les dues tonalitat segons la varietat, la polpa generalment és molt aromàtica, sucosa i dolça que també segons la varietat presentarà una tonalitat diferent, blanca, blanca-verdosa, groga i en alguns inclús ataronjada.

 

Existeixen varies varietats de meló  consumible: El de pell de gripau, el de galia, el cantaloup, el verd i el groc. Avui per la recepta ens decantem per el meló groc de Lleida, precisament per la textura suculenta de la seva polpa, semi ferma i dolça però amb un toc picant, ideal per fer sopes o amanides d’estiu.

 

Recepta: MACEDÒNIA DE FRUITES

1

Ingredients:

 • Maduixes
 • Meló
 • Síndria
 • Kiwi
 • Taronja
 • Nabius
 • Gerds
 • Alquequenjes

 

Preparació:

 1. Rentar les fruites
 2. Fer boles de cadascuna d’elles excepte de les maduixes, nabius, gerds i alquequenjes.
 3. Fer suc de taronja i ficar-lo en un bol juntament amb les boles i la resta de fruita tallada per a que s’impregni l’aroma de casa una d’elles. Reservar a ala nevera.
 4. Servir en un bol juntament amb fors comestibles.