ES TEMPS DE MAGRANA

Si ens fixem en el calendari de temporada, veiem que la magrana és una fruita que la podem trobar en el seu major esplendor entre els mesos de setembre i novembre, per tant podem dir que la magrana és pròpia de la tardor. La magrana és una fruita que segurament per la majoria de la població no és de les més apreciades, ja sigui pel seu aspecte o bé per què no en tenim gaire informació sobre ella. La veritat és que aquest fruita de pell gruixuda, rugosa, coloració vermellosa amb una superfície plena de diferents tonalitats groguenques i marronoses, una vegada l’obres resulta sorprenent. Es considera una fruita molt beneficiosa, ja que té propietats astringents, antiinflamatòries, antimicrobianes i antienvelliment.

En la seva composició cal destacar el contingut en aigua, aproximadament un 80%, un baix o escàs contingut en hidrats de carboni i gairebé nul en greix, això la permet classificar dins de la categoria de fruites amb baix valor calòric. La magrana és rica en vitamina C, la riboflavina o B1 i la niacina o B2 i amb un important contingut en un apreciat mineral com és el potassi, tot i que també aporta quantitats considerables d’altres minerals com el calci, magnesi, fòsfor i ferro. Altres components destacables són l’àcid cítric, l’àcid màlic, els flavonoides i els tanins.

És important dedicar unes línies al contingut en tanins i flavonoides que té la magrana. Els tanins són els que li proporcionen l’astringència i el poder antiinflamatori, les persones que se’n poden beneficia d’aquestes propietat són aquelles que pateixen de problemes digestius com és el cas de les flatulències, diarrees…. quant als flavonoides, aquests ens ofereixen una acció antioxidant, imprescindible per disminuir o evitar el risc de patir malalties cardiovasculars, degeneratives o el càncer.

Per la seva baixa aportació calòrica aquesta fruita resulta interessant per a les persones amb sobrepès i obesitat, tanmateix és una fruita molt saludable per a les persones que pateixen diabetis(conté pocs sucres) Si ens fixem en el seu alt contingut en potassi i el seu baix contingut en sodi, resulta una magnífica fruita per a les persones que pateixen d’hipertensió arterial. Cal destacar també que és una bona aliada per combatre el restrenyiment, si el seu consum és el gra sencer les seves llavors que són pura fibra ens hi ajudaran.

RECEPTA

Aquesta vegada us proposem una recepta fàcil però molt aconsellable per ser rica en fibra, vitamines i minerals. Podeu fer-la per postres, a l’esmorzar amb cereals i un làctic o per berenar. També serà interessant tenir-la en compte si practiques exercici físic.

Barreja els grans de magrana amb qualsevol fruit vermell que t’agradi i prova-la amb suc de taronja, et sorprendrà.

recepta_magrana