ÉS TEMPS DE MADUIXES

Arribant a l’estiu ja comença la temporada de les maduixes, i és aquí a les nostres terres, ara que es comencen a plantar els horts, als pagesos ja els hi floreix la maduixa de Lleida, més petita i gustosa que el fresso comú.

 Maduixa 02

És una de les fruites que més agrada als infants de casa i una de les més adequades en etapes de creixement, ja que tenen poques calories i ens hidraten i nodreixen.

Les maduixes destaquen per la seva acció antioxidant ja que contenen diferents substàncies com les vitamines C i E, i components bioactius com els carotenoids i flavonoids com les antocianines que retarden el envelliment combatent els radicals lliures.

A més a més, se li atribueixen propietats diürètiques, antireumàtiques, antiinflamatòries, astringents i depuratives. També són bones per al cor i el fetge, i són utilitzades per cuidar la salut de la pell i les dents.

A l’hora de menjar-les són molt polivalents ja que les podem combinar amb lactis com iogurts o llet podent fer un bon batut, o barrejar-les amb suc de taronja i xocolata, també en podem fer melmelades per afegir en pastissos i amanides.