ÉS TEMPS DE FIGUES

La figuera és un arbre originari del mediterrani. Produeix un fruit anomenat figa que al llarg dels anys ha esdevingut una fruita molt apreciat per les diferents cultures que envolten aquest mar per la seva textura relativament suau i el seu deliciós sabor.

foto figues

A diferència d’altres fuites, les obertures i arrugues que presenta la seva pell indiquen quan és el moment idoni per consumir aquest fruit. El seu millor moment és entre els mesos d’agost i octubre. Val a dir que es classifiquen en diferents grups en funció del color. Les varietats blanques és a dir que tenen un color groguenc o verd, les varietats de color intens, que es caracteritzen per tenir una coloració blava tirant cap a lilosa i les varietats negres amb un color vermell fosc quasi negre. Totes elles presenten una pell fina comestible i una polpa vermella amb unes llavors de color marró en el seu interior.

Quant a la seva composició nutricional, la figa és rica en aigua, hidrats de carboni (per la qual cosa el seu valor calòric és més elevat que altres fruites), fibra i és pobre en greix i proteïnes. Per altra banda és important esmentar que son riques en micro nutrients com el potassi, magnesi, calci…. i destacant-ne el contingut de seleni. També és una bona font de vitamines A, C, B9, E i flavonoides (un potent antioxidant).

Aquesta fruita resulta molt beneficiosa i/o interessant en particular per aquelles persones que necessiten una aportació extra d’energia com les embarassades, lactants, nens i nenes en època de creixement, adolescents i persones amb un desgast físic important com els esportistes.