És temps d’albercocs

Introduït des de l’Orient Llunyà pels grecs cap al 400 a.C, l’albercoc és una fruita ferma i sucosa que apeteix ara que arriba la calor, coincidint amb la seva temporada una mica abans de l’estiu.

Comparat amb altres fruites, aporta poques calories degut la seva moderada aportació de hidrats de carboni i molta aigua. Però destaca per un elevat contingut de provitamina A (beta-carotè), vitamina B3, potassi, magnesi, calci, ferro, coure i cobalt.

Es interessant menjar-ne ja que el beta-carotè es transforma en vitamina A en el nostre organisme, necessari per la visió, el bon estat de la pell, els cabells, les mucoses, els ossos i el bon funcionament del sistema immunològic. També té efectes antioxidants, antiinflamatoris i protectors del fetge.

Els efectes beneficiosos només s’apliquen a la fruita madura i amb tres albercocs madurs contenen la meitat de la dosis diària recomanada de vitamina A.

Aprofitem l’arribada d’aquesta fruita primaveral justament quan necessitem protegir-nos més de l’agressió del sol.

Algunes formes de menjar-los diferents que frescos pot ser combinant amb lactis com iogurts o llet podent fer un bon batut, o melmelades per afegir en pastissos i amanides.

Aquí us deixem una recepta, molt senzilla i bona perquè des dels més petis fins als més grans de casa en puguin gaudir.

Albercocs amb sorpresa

  • Tallem l’albercoc per la meitat i traiem el pinyol.
  • Afegim crema de cacau i una avellana a dins.
  • Tanquem l’albercoc