DIA NACIONAL DE LA NUTRICIÓ

El diumenge 28 de maig se celebra el Dia Nacional de la Nutrició 2017, una iniciativa de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) i que compta amb la col•laboració de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentaria i Nutrició (AECOSAN), així com el suport de la indústria farmacèutica i alimentària.

Enguany però, el fet d’escaure en diumenge, s’ha decidit celebrar la XVI Edició del 26 al 28 de maig. El missatge és: “Aquest any, et portem a l’hort”, ja que aquest any està dedicat a promocionar les fruites, hortalisses i verdures amb la finalitat d’educar a la població sobre una dieta saludable.

Durant aquests tres dies s’organitza a escala nacional una sèrie d’activitats en hospitals, escoles, universitats, farmàcies i centres comercials, amb la finalitat de difondre la importància que té el consum de fruites i verdures sobre l’estat de la salut de la població.

Pel que fa a consum de fruites i verdures, l’OMS recomana una ingesta mínima de tres a cinc racions al dia en adults, i segons l’Enquesta de Salut del 2012 de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) només el 45,8% de la població menja verdures cada dia. És a dir, més de la meitat de la població no inclou en la seva alimentació diària, i menys com a base de la seva alimentació, les verdures. Encara queda feina per fer dons en educació, formació, divulgació, informació i foment d’hàbits alimentaris saludables.


L’equip de Clínica Nutrició, ens adherim incondicionalment a la proposta, de fet gairebé podríem dir que, literalment ja hi vivim a l’hort i estem més que encantats. Per tant no volem deixar passar aquest dia sense pregonar, una vegada més, el regal de salut que ens fa la natura amb el consum de fruita i verdures diàriament. Són la principal font de vitamines, minerals i fibra de la nostra dieta i ens aporten al mateix temps, una gran quantitat d’aigua. És per això que els aliments poc processats, frescos i de temporada són els més adequats. El fet de ser de temporada ens permet consumir les fruites i les verdures en el seu millor moment, tant pel que fa a aportació de nutrients com per la seva aroma i sabor. I a la terra ferma que tenim l’hort a casa, la proximitat és a més a més un valor afegit. Que vagi de gust i de salut!!!