CUINAR AMB ELS FILLS

Clínica de Nutrició sempre ha apostat per inculcar hàbits saludables a través de la cuina. És necessari que els bons hàbits alimentaris siguin adquirits des de ben petits, els nens i nenes han de conèixer i habituar-se als aliments que formen part de la nostra dieta, familiaritzant-se amb el sabor, olor, textura… i així despertar el seu interès per provar nous aliments. Coneixem els múltiples beneficis que els hi pot aportar tan als infants com als pares el fet de cuinar junts.

foto cuina amb nens 3

Quins poden ser alguns dels beneficis?

  1. Milloren i reforcen les relacions familiars, gràcies al temps compartit mentre es cuina.
  2. Fomenten l’autoestima dels nens i nenes, a partir de apreciar, provar i comprovar el fruit del seu esforç i dedicació en l’elaboració dels seus propis plats.
  3. Ajuda des de ben petits a conèixer i voler tastar aliments que potser sense la seva participació a la cuina no provarien.
  4. Modifica el patró de consum i elecció d’aquells aliments més saludables.
  5. Permet que els nens juguin explorant amb els 5 sentits.
  6. Si participen en la compra d’aliments per la llar, en descobreixen de nous.
  7. Fomenten l’ordre i la disciplina a l’hora de elaborar qualsevol cosa, en aquest cas al fer el seguiment que marquen les receptes.
  8. Aprenen a esperar, una habilitat que es desenvolupa amb paciència i pràctica. Cuinar és una forma de fomentar-ho.

Aquesta idea que defensem des de sempre s’ha vist reforçada per un estudi recent realitzat pels científics del centre d’investigació de Nestlé, on s’afirma que els infants que ajuden a la cuina mengen millor i amb una major quantitat de verdures. També, que els que participen en la preparació d’aliments desenvolupen hàbits alimentaris saludables.

Podeu trobar l’article complet en el següent enllaç:

http://www.empresa.nestle.es/es/sala-de-prensa/comunicados-de-prensa/ninos-que-ayudan-en-la-cocina-comen-mas-verduras