AIGUA DE FRUITA

Aquest estiu que esta sent força calorós, també ha fet augmentar el consum de fruita. Una bona noticia per tots aquells per a qui el consum de fruita és important (productors, comerciants, professionals de la salut, nutricionistes…) i sobretot per a qualsevol persona, que de forma intel·ligent  ha confiat en un aliment propi de la dieta mediterrània, per rehidratar el seu organisme i omplir-lo de nou amb aigua, vitamines, minerals, fibra i uns quants hidrats.

Totes aquestes substàncies les quals composen la fruita son de cabdal importància en la nostra salut, ja sigui per preservar-la, mantenir-la o  retrobar-la. No podem prescindir-ne, seria una mala passada que li faríem al nostre propi cos, que és incapaç de fabricar-les per si sol i les ha de rebre a través de l’alimentació i aquesta,  és la manera més natural, senzilla i directa que té de rebre-ho.

En la nostra aula de cuina, on posem en practica qualsevol concepte que trobem  interessant per millorar en temes alimentaris, hem volgut també analitzar si podíem fer de forma natural una beguda “isotònica” que tant estan de moda i ho hem resolt amb aigua i fruita.

Us passem la recepta per a que ho pugueu provar i reprovar. Volem que aquest estiu feu de la liquadora (un estri que, en general, la majoria teniu a casa però no utilitzeu) una de les millors aliades vostres a la cuina. Ja no us dic si els hi deixeu fer al vostres fills, que s’aficionaran a la fruita de qualsevol color.

suc

Recepta: Aigua de fruita

  • 1l d’aigua
  • 100g de qualsevol fruita madura (1 peça mitjana)
  • mitja llimona

Netegeu i peleu la llimona i la fruita escollida (si és que fa falta), com que utilitzareu la liquadora la majoria de fruites no  serà necessari. Passeu tot per la liquadora

En una gerra o botella poseu-hi el suc de la fruita i el de llimona, afegiu-hi 1 litre d’aigua freda. Llest per prendre o reservar tapat a la nevera.

Composició nutricional

1 litre de la nostra aigua de fruita, ens aportarà entre 32 i 55 kcal en funció de la fruita triada, nosaltres hem provat síndria, pruna, pera, gerds i nectarina. L’energia ens  la proporcionarà la fructosa sucre natural de la fruita i la variabilitat en contingut de vitamines dependrà del color de la fruita triada. Per exemple, la llimona ens aporta vitamina C i a més evita que el suc s’oxidi fàcilment.